Opublikowano Dodaj komentarz

Postaw na zieloną klasykę!

ENERGIA
Potrzebujesz dodatkowej energii? A może chcesz się zrelaksować? Dzięki działaniu teiny i garbników zielona herbata jest idealnym sposobem na pobudzenie oraz poprawę koncentracji. Badania pokazują również działanie rozluźniające. Wszystko zależy od sposobu, w jaki przygotujemy napar. Jeśli chcesz dodać sobie energii, zaparz herbatę nie dłużej niż 3 minuty. Jeśli potrzebujesz chwili relaksu, zaparz liście zielonej herbaty nieco dłużej-wówczas przyczyni się do obniżenia ciśnienia krwi. Te właściwości sprawiają, że zielona herbata jest uniwersalnym napojem na każdą chwilę.

WZMOCNIENIE
Zahamuj rozwój bakterii w Twoim organizmie oraz zwiększ swoją odporność! Te właściwości zielonej herbaty kryją się w zawartości witamin i mikroelementów, takich jak A, B1, B2, C i K oraz fluor, potas, żelazo, wapń i antyoksydantów. Ten skład także pozytywnie wpływa na kondycję naczyń krwionośnych – pomaga w walce z cholesterolem. Dzięki dużej zawartości fluoru obniża się ryzyko pojawienia próchnicy, jednocześnie wzmacniając zęby. Naparem z zielonej herbaty warto także przepłukać usta, ponieważ ma właściwości antybakteryjne.

OCZYSZCZANIE
Liście zielonej herbaty to także bogate źródło polifenoli – zwalczają toksyczne wolne rodniki, które mają negatywny wpływ np. na kondycję skóry oraz na stan naszego zdrowia. Regularne picie zielonej herbaty nie tylko oczyszcza, ale również przeciwdziała zakwaszaniu się organizmu. Wprowadź zielony napar do codziennego rytuału, a zrezygnujesz z zabiegów kosmetycznych! Zielona herbata pomaga w walce z cellulitem!

ODCHUDZANIE
Szukasz napoju, który poprawi trawienie? Chciałbyś zwiększyć swój metabolizm – zielona herbata po posiłku jest rozwiązaniem. Zawarte w herbacie katechiny mają istotny wpływ na przyśpieszenie redukcji tkanek tłuszczowych oraz zwiększenie aktywności enzymów biorących udział w trawieniu, dzięki czemu korzystnie oddziałują na proces przemiany materii i pomagają w pozbyciu się niechcianych kilogramów.

Wybierz swoją ulubioną klasyczną zieloną herbatę! Pamiętaj o sposobie zaparzania – łyżkę herbaty wsyp do kubka/imbryka (3 gramy na około 250ml) i zalej gorącą wodą (ale nie wrzątkiem! najlepiej około 80 ℃). Chwilkę zaczekaj i ciesz się herbatą.

Zielona Rwanda Rukeri OP ORGANIC

Rwanda Rukeri OP ORGANIC

Prawie 75% herbaty uprawianej w Rwandzie pochodzi z małych firm, które połączone są w spółdzielnię Assopthe. Krzewy herbaciane uprawiane na wysokości 1800 m n.p.m. dają bardzo pachnący i lekko cierpki aromat tej zielonej herbacie. Napar jest delikatny o jasnym, limonkowym kolorze.









Herbata Chun Mee ORGANIC

Chun Mee ORGANIC

Jedna z najczęściej pijanych herbat w Chinach.  Nazwa „chun mee” oznacza „cenną brew” – liście przypominają klasyczną, chińską piękność. Napar o pikantnym aromacie i lekkiej słodyczy. Uprawniana w południowo-wschodnich Chinach w pobliżu rzeki Jangcy. Warto zaparzyć dwa razy i spróbować także delikatniejszej wersji.






Sencha ORGANIC

Sencha ORGANIC

Wysokiej jakości chińska sencha z upraw organicznych. Sencha jest jednym z najbardziej znanych rodzajów zielonej herbaty. Pierwotnie spożywana przez buddyjskich mnichów, oznacza herbatę gotowaną na parze: Sen = para, Cha = herbata. Liście są składane wzdłużnie podczas suszenia na ciepłych tacach, a następnie są podgrzewane w patelniach opalanych drewnem. W tej wysokiej jakości herbacie natychmiast rozpoznasz długie, dobrze przygotowane, trawiaste liście. W naparze widać pełną strukturę, ma jasno-żółty kolor. Świeży, trawiasty smak i delikatna cierpkość są przyjemnością dla każdego entuzjasty Sencha!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *